Maznyk, K.Maznyk, Liana2013-07-112013-07-112013Maznik, K. Optimization of fructans extraction from IN VITRO chicory ‘hairy’ roots / K. Maznik, L. Maznik // NEEFood – 2013 The Second North and East European Congress on Food 26-29 May 2013. – Kyiv : NUFT, 2013. – P. 211.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9063The article contains a method of fructans optimal allocation modes from "hairy" chicory roots culture under different conditions determining. These conditions are: the extraction temperature, extraction time, soaking time. The results of mathematical processing of experimental data and their generalization are submitted. В роботі міститься методика визначення оптимальних режимів виділення фруктанів з культури «бородатих» коренів цикорію за різних умов. До таких умов віднесені: температура екстракції, її час, час замочування. Наведені результати математичної обробки відповідних експериментальних даних та їх узагальнення.otherfractionationoptimizationfructansCichorium intybus Lextractionфракціонуванняоптимізаціяфруктаниекстракціякафедра економіки праці та менеджментуOptimization of fructans extraction from IN VITRO chicory ‘hairy’ roots