Науковий стиль фахового мовлення - Науменко, Наталія Валентинівна; Галузинська, Любов Іванівна; Колосюк, Валерій Олексійович (My University, 2009)
Найповніше наукове знання про предмет, його ознаки та властивості виявляється в жанрах власне наукового підстилю (монографія, книга, дисертація). Близькими до наукових монографій є підручники та посібники для вищих навчальних закладів. Вони відрізняються наявністю визначень, чіткістю побудови й викладу. У статтях найчастіше подають розгляд одного з аспектів, однієї зі сторін, пов'язаних із тим чи іншим науковим поняттям, з тією чи іншою проблемою. Отже, усі типи наукових текстів – доповідь, дискусія, монографія, підручник, стаття – у різному ступені демонструють наукове знання, його семантику.
Keywords: науковий стиль; жанрова реалізація; мовні засоби; композиція наукової роботи; genre sale; scientific Style; language tools; composition research; кафедра гуманітарних дисциплін