Проблеми стандартизації молокопереробних підприємств України в рамках ЄС - Закревська, Людмила Миколаївна (My University, 2017)
Стаття присвячена визначенню проблем, що виникають в процесі стандартизації молокопереробних підприємств в рамках ЄС. Обґрунтовано доцільність створення ветеринарної системи, яка б забезпечувала захист не лише споживачів, а й тварин і навколишнього середовища. Визначено переваги, які може дати впровадження на молокопереробних підприємствах системи управління безпечністю харчових продуктів, відповідно до вимог стандарту ISO 22000. Проаналізовано діяльність вітчизняних підприємств, які пройшли сертифікацію та стандартизацію згідно європейських вимог. Визначено перспективи розвитку молокопереробних підприємств, стандартизованих згідно європейського законодавства. The article is devoted to the definition of problems that arise in the process of standardization of dairy processing enterprises within the framework of the EU. The expediency of creating a veterinary system, which would protect not only consumers, but also animals and the environment, was substantiated. The advantages that may be introduced by the food safety management system in milk processing enterprises in accordance with the requirements of the ISO 22000 standard can be defined. The activity of domestic enterprises that have been certified and standardized according to European requirements has been analyzed. The prospects of development of milk processing enterprises, standardized according to the European legislation.
Keywords: кафедра економіки і права; стандарт; стандартизація; сертифікація; європейський ринок; standardization; standard; certification; European market