Борошно нуту – перспективна сировина для виробництва оздоровчих продуктів - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Воропай, Каріна Анатоліївна (My University, 2025)
Ми дослідили органолептичні показники та харчову цінність нутового борошна, як складового компонента житньо-пшеничного хліба оздоровчого призначення. Відмічено поєднання у даній сировині значної кількості білка – 20,1 % та комплексу харчових волокон – 10,34 %, які є природними харчовими сорбентами We investigated the organoleptic characteristics and nutritional value of chickpea flour as a component of rye-wheat bread for health purposes. It was noted that this raw material contains a significant amount of protein - 20.1% and a complex of dietary fibers - 10.34%, which are natural food sorbents.
Keywords: борошно нуту; нутрієнти; білок; харчові волокна; chickpea flour; nutrients; dietary fiber; protein; кафедра технології оздоровчих продуктів