Лінія виробництва проясненого яблучного соку (патент на корисну модель №52998) - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2010)
Лінія виробництва проясненого яблучного соку, що складається з послідовно встановлених після пресування збірника соку, сита-стікача, проміжної ємності, відстійника, фільтрпреса, насоса, який відрізняється тим, що після проміжної ємності встановлюється збірник-мірник яблучного соку, збірник адсорбенту зі шлюзовим дозатором, адсорбер з паровою сорочкою і перемішуючим пристроєм, збірники обробленого соку і відпрацьованого адсорбенту. Production line of enlightened apple juice with a sequence established by the collection of juice after pressing, screen-stikacha, intermediate tank, sump, filter, pump, which is characterized in that, after the intermediate tank set-measure collection of apple juice, a collection of the adsorbent with a gateway dispenser adsorber with steam jacket and a stirrer, collections processed juice and spent adsorbent.
Keywords: виробництво; адсорбція; просвітлення; сік; production; adsorption; enlightenment; juice; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування