Вироблення додаткової теплової енергії в кавітаційних теплогенераторах за рахунок гідравлічної нестаціонарності - Федоткін, Ігор Михайлович; Тимонін, Олександр Миколайович; Копиленко, Анатолій Васильович (My University, 2012)
Проведеними розрахунками показано, що можна отримувати додаткову дисипативну теплову енергію за рахунок залучення сил пружності за допомогою гідроударів, за рахунок залучення сил інерції за допомогою гідравлічних пульсацій та ін. В усіх цих випадках необхідною умовою є введення гідравлічної нестаціонарності.

It is showed the conducted calculations, that it is possible to get additional dissipative thermal energy due to bringing in of forces of resiliency by hydroblows, due to bringing in of forces of inertia by hydraulic pulsations etc. In all these cases a necessary condition is introduction of hydraulic unstationarity.
Keywords: кавітація; теплова енергія; нестаціонарність; гідроудар; гідравлічні пульсації; cavitation; thermal energy; unstationarity; hydroblow; hydraulic pulsations; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв