Розвиток факторингу в Україні - Момот, Людмила Володимирівна (My University, 2015)
У статті досліджено питання факторингу і факторингових послуг, визначено проблеми формування факторингу в Україні. Зазначено, що з точки зору фінансового забезпечення бізнесу факторинг — це не кредит, оскільки може надаватися без фінансування, що в принципі неможливо, коли мова йде про кредит. Основними конкурентними перевагами факторингу для покупців є можливість проведення розрахунків з постачальниками з відстрочкою платежу після реалізації товару (робіт, послуг) кінцевому споживачеві.
Keywords: факторинг; оферта; фактор; банк; факторингова компанія; договір факторингу; дебітори; кафедра обліку і аудиту