Напрями стимулювання розвитку туристичного бізнесу в Україні - Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна (My University, 2006)
У статті розглядається стан сфери туристичного бізнесу в Україні, аналізується його розвиток в останні роки, визначаються недоліки, які існують в розвитку його та проблеми, які потребують вирішення, в першу чергу, на державному рівні. Проблеми подальшого розвитку сфери туристичного бізнесу розглядаються з точки зору не тільки отримання доходів, але і як один з напрямків інтеграції України у світове та Європейське співтовариство і подальше існування її як незалежної держави з розвитком своєї економіки. The article consider the condition of sphere of tourist business in Ukraine, its development is analyzed in last years, failings, which exist in its development and problems which need decision first of all at government level. The problems of further development of sphere of tourist business are examined from the point of view not only profits but also as one of directions of integration of Ukraine in a world and European concord and subsequent existence her as the independent state with development of its economy.
Keywords: сфера туристичного бізнесу; tourism business; вітчизняні та іноземні інвестиції; domestic and foreign investment; підприємницька діяльність; entrepreneurial activity; національні особливості приготування та подавання страв; particularly national cooking and serving