Два підходи до розв’язання економічних задач оптимізації з допомогою Microsoft Excel - Медведєв, Микола Георгійович; Листопад, Володимир Васильович; Шоха, Володимир Петрович (My University, 2014)
У статті розкрито два способи розв’язування задачі оптимального виробничого планування за допомогою електронних таблиць Ms Excel - покрокова реалізація симплекс-методу на базі методу Жордана-Гауса та спрощена схема з використанням функції-оптимізатора «Поиск решения», описано їх недоліки та переваги. Встановлено, що функція «Поиск решения» дає змогу отримувати альтернативні розв’язки. The article reveals two ways to solve the problem o f optimal production planning using spreadsheets Ms Excel - step by step implementation o f the simplex method and a simplified scheme with the function o f the optimizer "Lookup Solution", describes their advantages and disadvantages. The authors was established that the function "Lookup Solutions" makes it possible to obtain alternative solutions.
Keywords: симплекс-метод; симплекс-таблиця; задачі оптимізації; the simplex method; the simplex table; optimization problem; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.