Регуляторна дiя низькоiнтенсивного видимого свiтла на сомiтогенез птицi - Якименко, Ігор Леонідович; Цибулін, Олександр Сергійович (My University, 2007)
Показано, що червоне та синє монохроматичне світло при інтенсивності 0,1 мВт/см2 стимулює сомітогенез перепелиних ембріонів, в той час як аналогічне світло інтенсивністю 1 мВт/см2 пригнічує сомітогенез. Зелене світло не виявляло регуляторних ефектів. It is shown that red and blue lights at the intensity of 0,1 mW/cm2 stimulated somitogenesis, while the same lights of 1 mW/cm2 depressed somitogenesis. Green light didn’t display any regulatory effects.
Keywords: регуляторні ефекти; видиме світло; сомітогенез; regulatory effects; visible light; somites; кафедра екології та екоменеджменту