Актуальні кулінарні тенденції в індустрії гостинності - Шидловська, Олена Броніславівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Дужик, Назар Сергійович (My University, 2021)
За останні роки інновації суттєво змінили індустрію гостинності. У світі гастрономії існує безліч напрямків, які визначають новітні технології приготування страв та виробництво нових продуктів харчування. У зв’язку з цим, актуальним є розроблення унікального меню з асортиментом вишуканих страв з цікавими інноваційними технологіями приготування. Це є доцільним, зважаючи на підвищення вимог гурманів або любителів їжі до органолепничних показників якості (зовнішнього вигляду, запаху, смаку, консистенції) страв, оскільки куштуючи будь-яку страву, споживач в першу чергу запам'ятовує смакові відчуття і отримує справжнє задоволення від розрізнення різних відтінків смаку.
Keywords: індустрія гостинності; інновації (готельно-ресторанний комплекс); кулінарні тенденції