Підвищення ефективності технологічних процесів очищення дифузійного соку у схемі з відділенням переддефекосатураційного осаду нецукрів до основного вапнування - Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Цирульнікова, Віта Валентинівна (My University, 2011)
Обґрунтовано та експериментально підтверджено високу ефективність способу очищення дифузійного соку з використанням комплексного високомолекулярного реагенту «КРОСС-5» після переддефекосатурації переддефекованого соку, відокремленням переддефекосатураційного осаду до основного вапнування, карбонізацією дефекованого соку безпосередньо до рН оптимального для ІІ карбонізації без проміжного фільтрування соку після досягнення рН, оптимального для І карбонізації.

Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the thesis concerning increase of the efficiency of raw juice purification with progressive predefecation, defecocarbonatation and use of flocculant “CROSS-5”. The mechanism of coagulation and adsorption of nonsugars and dye-stuffs of thin juice by use flocculant “CROSS-5” is scientifically proved.
Keywords: вапняно-вуглекислотне очищення; переддефекосатурація; дифузійний сік; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології цукру і підготовки води