Спосіб виробництва заварного хліба (Патент на корисну модель № 56801) - Баран, Юлія Леонідівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Сильчук, Тетяна Анатоліївна (My University, 2011)
Патент на корисну модель. Запропоновано спосіб виробництва заварного хліба, який складається зі стадії приготування заварки, закваски та приготування тіста. Використання біологічно-активної закваски у кількості 4-5 % до маси борошна, сприяє зменшенню затрат сухих речовин борошна на бродіння та скорочення технологічного процесу приготування хліба на 4-5 годин порівняно з традиційним способом. The patent for useful model. Presents a method of producing boiled bread, which consists of a cooking stage brewing, fermentation and dough. The use of biologically active yeast in an amount of 4-5% by weight of flour, reduces costs solids flour for fermentation and reduction process of making bread for 4-5 hours compared to the traditional way.
Keywords: заварка; біологічно активна закваска; бродіння; тривалість технологічного процесу; затрати на бродіння; welding; sourdough; biologically active yeast; fermentation; duration of the process; cost of fermentation; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів