Інтенсифікація очищення води від токсичних забруднювачів - Литвиненко, Олександр Анатолійович; Ястреба, Сергій Петрович (My University, 2015)
Проведені дослідження показали, що використання гідродинамічної кавітації для руйнування токсичних забруднювачів раціональне при їх відносно невисоких концентраціях 10.15 мг/л, а при більших - необхідно поєднувати кавітаційне і реагентне оброблення. Studies have shown that the use of hydrodynamic cavitation for efficient destruction of toxic pollutants at relatively low concentrations of 10.15 mg / l, while the larger - must combine the cavitation and reagent handling.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; гідродинамічна кавітація; водоочищення; токсичні забруднення; toxic pollution; hydrodynamic cavitation; water purification