Розробка системи сценарного управління технологічними процессами приготування пива - Романов, Микола Сергійович; Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович (My University, 2015)
У статті сформульована задача керування основними технологічними процесами виробництва пива з точки зору сценаріїв оптимізації показників якості, ефективності використання матеріальних та енергетичних ресурсів та продуктивності виробництва. На основі лінгвістичної апроксимації змінних за результатами проведеного експертного опитування створено сценарії керування технологічним комплексом пивзаводу та наведена реалізація А-сценарію управління пивзаводом. The paper formulated the problem of controlling the basic processes of beer production in terms of scenarios to optimize quality indicators, efficiency of use of material, energy and production performance. On the basis of the linguistic variables for the approximation of the results of the expert survey created scenarios of technological complex of the brewery and shows the implementation of the A-control script brewery.
Keywords: сценарний підхід; оптимізація процесу пивоваріння; мережа Петрі; когнітивне моделювання; scenario approach; optimization of the brewing process; Petri net; cognitive modeling; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка