Купажування рослинних олій для використання у технологіях продукції ресторанного господарства - Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Цирульнікова, Віта Валентинівна; Новікова, Вікторія Владиславівна (My University, 2018)
Розглянуто можливість купажування олій оливкової, лляної та виноградних кісточок для використання у технологіях продукції ресторанного господарства. Досліджено жирнокислотний склад і біологічну цінність вихідних олій і змодельованих рецептур купажованих систем. Отримано купажі зі збалансованим складом жирних кислот і поліпшеними органолептичними показниками. The possibility of blending olive oil with linseed and grape seed oils for use in restaurant product technologies was viewed. The fatty acid composition and biological value of the original oils and the modelled blend systems were investigated. Blends with balanced composition of fatty acids and improved organoleptic parameters have been obtained.
Keywords: купажування; рослинна олія; жирнокислотний склад; біологічна цінність; blending; vegetable oil; fatty acid composition; biological value; кафедра готельно-ресторанної справи