Вартісний підхід до оцінки використання трудового потенціалу підприємства - Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Новойтенко, Ірина Віталіївна (My University, 2012)
У статті досліджено методичні підходи до оцінки ефективності використання трудового потенціалу підприємства. Автором доведено, що в умовах переорієнтації цілей діяльності підприємств з отримання максимальних короткострокових економічних вигод до максимізації довгострокових вигод – ринкової вартості підприємства, ефективність використання трудового потенціалу підприємств доцільно визначати з застосуванням вартісного підходу, згідно якого коефіцієнт ефективності використання трудового потенціалу, визначений як відношення чистої ринкової вартості трудового потенціалу до витрат на його формування, використання і розвиток, характеризує міру ефективності його використання.

The article examines methodological approaches to assessing the effectiveness of the labor potential of the company. The author proved that a reorientation of goals of enterprises to maximize short-term economic benefits to maximize long-term benefits - the market value of the company, effective use of labor potential businesses should determine the value of using the approach, according to which the coefficient efficient of using the labor potential, defined as the ratio of net market the cost of labor capacity to the cost of its formation, using and development, describes the measure of efficiency.
Keywords: вартість підприємства; вартісно-орієнтоване управління; трудовий потенціал; value-based management; enterprise value; кафедра економіки і права