Павлюк, Раїса ЮріївнаПогарська, Вікторія ВадимівнаБессараб, Олександр СеменовичБалабай, Катерина СергіївнаЛосєва, Світлана Михайлівна2017-08-302017-08-302014Розробка нанотехнології дрібнодисперсних добавок з використанням кріомеханічної обробки / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, О. С. Бессараб, К. С.Балабай, С. М. Лосєва // Східно-Європейський журнал передових технологій. – 2014. – № 6/10 (72). – С. 54–58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25851Запропоновано та розроблено нанотехнології дрібнодисперсних добавок із топінамбуру в формі замороженого пюре та порошку сублімаційного сушіння з використанням кріомеханічної модифікації шляхом застосування кріогенного ”шокового” заморожування та низькотемпературного подрібнення, що дозволяє отримати добавки та продукти з рекордною кількістю фруктози та інших БАР у вільному стані, які легко засвоюються організмом людини. Nanotechnologies of fine dispersed supplements from artichoke mash in the form of frozen puree and sublimation drying powder with the use of cryomechanical modification are proposed and developed using cryogenic "shock" freezing and low-temperature grinding, which allows obtaining additives and products with a record amount of fructose and other BAR in a free state that are easy Are digested by the human body.uk-UK”шокове” заморожуваннянизькотемпературне подрібненнякріодеструкціямеханоактиваціятопінамбурінулін"shock" freezinglow temperature grindingcryodestructionmechanoactivationartichokeinulinadditivesкафедра технології консервуванняРозробка нанотехнології дрібнодисперсних добавок з використанням кріомеханічної обробкиThesis