Паламарчук, Ігор ПавловичЗоткіна, Лариса ВасилівнаНаришков, Петро ВасильовичМисюра, Тарас Григорович2013-04-172013-04-172007Розробка конструктивних заходів для нівелювання сегрегації в процесах вібраційного перемішування харчової сировини / І. П. Паламарчук, Л. В. Зоткіна, П. В. Наришков, Т. Г. Мисюра // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2007. – № 22. – С. 32–35.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7529Серед механічних методів впливу на об’єкт виробництва механічна дія є найбільш ефективним загальним способом керування динамічним станом продукції, що зумовлює ефективність такого заходу при усуненні сегрегації в процесах змішування. Конструктивним втіленням таких заходів стали розроблені вібраційні змішувачі з перетворювачами руху, з двома джерелами енергії, з пасивними та активними турбулізаторами суміші.Among the mechanical methods of influence on the objects of production the mechanical action is defined as effective way to control the general dynamic state of product, which explains the effectiveness of this method in the elimination of segregation in the mixing process. The developed vibro-mixers with converters of movement, two power sources, passive and active turbulence mixtures have become the constructive implementation of such methods.otherтурбулізатор сумішісегрегаціявібраційне полевібраційні змішувачіturbulator mixturesegregationvibratory fieldкафедра процесів і апаратів харчових виробництвРозробка конструктивних заходів для нівелювання сегрегації в процесах вібраційного перемішування харчової сировиниArticle