Узагальнення кінетики 1-го періоду фільтраційного зневоднення свіжоочищеного насіння гарбуза з вібраційно-пневматичною активацією - Цуркан, О. В.; Герасимов, О. О.; Полєвода, Ю. А.; Римар, Т. І.; Станіславчук, О. В. (My University, 2015)
У статті наведено залежність критичного часу та швидкості фільтраційного зневоднення високовологого свіжоочищеного насіння гарбуза (СОНГ) у першому періоді сушіння від основних параметрів процесу. Обґрунтовано домінуючий вплив перепаду тисків і переважно вертикальних коливань на інтенсивність зневоднення. Проведено зіставлення розрахункових та експериментальних значень.
Keywords: фільтраційне зневоднення; кінетика; насіння гарбуза; вібрації