Оптимізація технологічних параметрів отримання пектину з білоголової капусти - Харітон, Наталія Григорівна; Петриченко, Людмила; Кицилюк, Юлія; Грабовська, Олена Вячеславівна (My University, 2014)
На основі експериментальних досліджень отримано математичну залежність виходу пектину з капусти білоголової від тривалості перебігу технологічного процесу гідролізу-екстрагування, температури і pH. Розроблено узагальнений критерій оптимізації, який дає можливість визначити оптимальні рівні всіх трьох досліджуваних факторів у процесі отримання пектину капусти білоголової. On the basis of experimental researches mathematical dependence of the yield of white cabbage pectin on the duration of the course of the process of hydrolysis-extraction, temperature and pH. A generalized optimization criterion that can determine the optimum level of all three factors studied in the process of obtaining pectin cabbage.
Keywords: пектин; білоголова капуста; овочева сировина; кафедра технології цукру і підготовки води; raw materials; cabbage; pectin