Фізична культура при атеросклерозі - Долиніна, Мила Милківна (My University, 2023)
На сьогоднішній день захворювання серцево-судинної системи посідають перше місце серед інших захворювань і є найчастішою причиною смертності у всьому світі в цілому. Атеросклероз є найбільш поширеним хронічним захворюванням серцево-судинної системи. Загальні людські та соціальні втрати, заподіяні атеросклерозом, величезні. Якщо своєчасно не почати займатись профілактикою та лікуванням атеросклерозу, то наслідки руйнування організму будуть катастрофічні. Процес перебігу і розвитку атеросклерозу нерозривно пов’язаний з умовами зовнішнього середовища: темп життя, фізична активність, характер харчування тощо. Від цієї недуги страждають люди як похилого так і молодого віку. Тенденція до омолодження атеросклерозу неухильно зростає, усе частіше захворювання серця та судин спостерігаються у студентів ВНЗ. Тому, проблема атеросклерозу є однією з найактуальніших на сьогоднішній день, а попередження раннього розвитку атеросклерозу є проблемою державної ваги.
Keywords: фізична культура; атеросклероз; рhysical culture; atherosclerosis; кафедра фізичного виховання