Пристрій для контролю форми і розмірів отворів - Коломієць, Дмитро Петрович; Мазуренко, Олександр Григорович; Тарасенко, Сергій Дмитрович (My University, 1997)
Розглянуті особливості триконтактного ємнісного датчика для контролю внутрішньої форми квазіциліндричних поверхонь. Показана можливість авто компенсації похибки положення датчика в отворі, причини високої точності і достовірності вимірювань. In the article discussed the peculiarities of three-terminal capacitive sensor for control of the inner form of almost cylindrical surfaces. In the article shows the possibility of auto compensation of the error of linear position of the sensor in the doorway, the causes of high accuracy and reliability of measurements.
Keywords: достовірність; триконтактна схема вимірювання; ємнісний датчик; accuracy; reliability; the three-terminal measurement scheme; capacitive sensor; кафедра електропостачання і енергоменеджменту