Проблеми викладання дисциплін циклу безпеки життєдіяльності у вищих навчальних закладах - Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга Петрівна (My University, 2010)
В останні роки все частіше постає реальна загроза виникнення стихійних лих, а також надзвичайних ситуацій техногенного походження - на радіаційно-, хімічно-, вибухо- і пожежонебезпечних об’єктах, гідротехнічних спорудах. Як наслідок, через зовсім невеликий проміжок часу в державі може скластися ситуація, коли в економіку виходитимуть фахівці без відповідних знань, умінь та навичок з питань безпеки життєдіяльності, промислової безпеки, охорони праці та у сфері цивільного захисту. Така ситуація є прямою загрозою для національної безпеки України, оскільки рівень безпеки суспільства в значній мірі залежить від якості викладання зазначених спеціальних дисциплін.

In recent years, more and more there is a real threat of natural disasters and man-made emergencies origin - the radiation-, chemical-, explosion and fire facilities, water treatment plants. As a result, after a short time in the state may be a situation where the economy of the Specialist without the appropriate knowledge and skills for life safety, industrial safety, labor and civil protection. This situation is a direct threat to the national security of Ukraine, as the level of public safety is largely dependent on the quality of teaching of special subjects.
Keywords: промислова безпека; безпека життєдіяльності; надзвичайна ситуація; industrial safety; safety; emergency situation; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу