Дослідження реологічних характеристик молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива - Згурський, Андрій Володимирович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна (My University, 2011)
Досліджено реологічні характеристики молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива з метою встановлення рекомендованих значень сухих речовин пектиновмісної сировини порівняно з типовими сумішами для морозива молочного та пломбіру. Визначено характер структуроутворення в молочно-овочевих системах за рахунок дії складових компонентів рослинної сировини.

In order to determine the recommended amount of solid in pectine-containing material, reological properties of milk-vegetable ice-cream mixes were investigated and compared with the same properties of traditional ice-cream mixes. It was established the structure formation character of milk-vegetable sysnems caused by the influence of raw material components.
Keywords: овочева сировина; vegetable; пектинові речовини; структуроутворення; морозиво молочно-овочеве; pectines; structure formation; milk-vegetable ice cream; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу