Визначення статистичної багатофакторної залежності витрат енергії на замішування хлібного тіста - Шпак, Максим Сергійович; Чепелюк, Олена Олександрівна (My University, 2016)
Дослідивши вплив кожного з факторів на витрати енергії в процесі замішування, встановлено, що для забезпечення якісного замісу борошняного тіста при незначних витратах питомої енергії необхідно максимально можливо збільшувати вологість тіста при зменшенні тривалості процесу з урахуванням якісних показників продукції. Examining the impact of each factor on energy consumption during mixing, found that for high-quality flour kneading dough at low cost specific energy need maximum possible increase humidity test at reducing the duration of the quality indicators based products.
Keywords: витрати енергії; замішування тіста; хлібопекарська галузь; energy consumption; baking industry; kneading; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв