Дослідження складу полісахаридів нетрадиційної сировини та можливості подальшого її використання для збагачення харчових продуктів - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна (My University, 2015)
В даний час в раціоні сучасного населення існує дефіцит полісахаридів, який призводить до розвитку різних захворювань, таких як серцево-судинні, захворювання шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет. Це пояснюється нестачею споживання продуктів, які багаті на ці речовини - сирих овочів і фруктів, надмірним вмістом у їжі рафінованих продуктів (цукор, рис, борошно вищого ґатунку). At present in the diet of modern people there is a shortage of polysaccharides, which leads to various diseases such as cardiovascular, gastro-intestinal tract, diabetes. This is due to lack of consumption of foods that are rich in these substances - raw vegetables and fruits in the diet containing excessive refined foods (sugar, rice, flour highest quality).
Keywords: нетрадиційна сировина; харчові продукти; полісахариди; alternative raw materials; food products; polysaccharides; кафедра технології оздоровчих продуктів