Башта (Шеремет), Алла Олексіївна2015-07-012015-07-012015Башта, А. О. Дослідження складу полісахаридів нетрадиційної сировини та можливості подальшого її використання для збагачення харчових продуктів / А. О. Башта // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 28-29 травня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – C. 102-103.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21455В даний час в раціоні сучасного населення існує дефіцит полісахаридів, який призводить до розвитку різних захворювань, таких як серцево-судинні, захворювання шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет. Це пояснюється нестачею споживання продуктів, які багаті на ці речовини - сирих овочів і фруктів, надмірним вмістом у їжі рафінованих продуктів (цукор, рис, борошно вищого ґатунку). At present in the diet of modern people there is a shortage of polysaccharides, which leads to various diseases such as cardiovascular, gastro-intestinal tract, diabetes. This is due to lack of consumption of foods that are rich in these substances - raw vegetables and fruits in the diet containing excessive refined foods (sugar, rice, flour highest quality).otherнетрадиційна сировинахарчові продуктиполісахаридиalternative raw materialsfood productspolysaccharidesкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження складу полісахаридів нетрадиційної сировини та можливості подальшого її використання для збагачення харчових продуктівOther