Гравітаційні транспортні системи - Рубленко, Є. А.; Осьмак, Олексій Олексійович (My University, 2010)
Наведено експериментальну лабораторну установку для визначення параметрів, що характеризують процес переміщення вантажу. Експериментальним шляхом встановлено залежності, що дають змогу описати основні характеристики гравітаційних транспортних систем. The experimental laboratory setting to determine the parameters that characterize the movement of cargo. Experimentally dependencies that allow to describe the main characteristics of gravitational transport systems.
Keywords: гравітаційні системи; gravitational system; коефіцієнт тертя; coefficient of friction; швидкість переміщення; speed of movement; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки