Арич, Михайло Іванович2020-10-222020-10-222019Арич, М. І. Страхування як елемент забезпечення харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості країни / М. І. Арич // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції–основні засади її конкурентоздатності : матеріали VІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 12 вересня 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 181.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32062Отримані наукові результати аналізу взаємозв’язку страхування, харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості показують тісний вплив і кореляцію вище вказаних методів та показників. Разом з тим, варто відмітити, що у змінному та глобалізованому середовищі забезпечення харчової безпеки є чи не одним з найбільших викликів людства сьогодні. При цьому страхування може бути саме тим інструментом, що успішно буде сприяти як забезпеченню харчової безпеки, так підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості в цілому. The obtained scientific results of the analysis of the relationship between insurance, food security and competitiveness of the food industry show the close influence and correlation of the above methods and indicators. However, it should be noted that in a changing and globalized environment, food security is perhaps one of the greatest challenges facing humanity today. In this case, insurance can be just the tool that will successfully contribute to both food security and increase the competitiveness of the food industry as a whole.otherстрахуванняхарчова промисловістьконкурентоспроможність підприємстваефективністьпродовольча безпекаinsurancefood industrycompetitiveness of enterpriseefficiencyfood securityfood safetyкафедра фінансівСтрахування як елемент забезпечення харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості країниThesis