Носенко, Тамара ТихонівнаБабенко, Валерій ІвановичБахмач, Володимир ОлександровичТанчик, Ренат Сергійович2024-11-122024-11-122024Патент на корисну модель UA 155144 Україна, МПК (2022) A 23 l 26/60. Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінами / Носенко Т. Т., Бабенко В. І., Бахмач В. О., Танчик Р. С. ; заявник і патентовласник Національний університет харчових технологій. – № 202205108 ; заявл. 29.12.2022 ; опубл. 24.01.2024, Бюл. № 4.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45682Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінами включає підготовку рецептурних компонентів, змішування олійної фази, що містить олію рафіновану дезодоровану з вітамінним комплексом, до складу якого входить природний вітамін Е, і водної фази із смаковими інгредієнтами в присутності емульгатора і стабілізатора, та гомогенізацію утвореної емульсії. При цьому як вітамінний комплекс використовують олійну фазу, збагачену вітаміном А в кількості 25-30 % від добової потреби та вітаміном Е в кількості 0,03-0,05 %.The method of production of a mayonnaise product with vitamins includes preparation of recipe components, mixing of an oil phase containing refined deodorized oil with a vitamin complex, which includes natural vitamin E, and an aqueous phase with flavor ingredients in the presence of an emulsifier and stabilizer, and homogenization of the resulting emulsion. At the same time, an oil phase enriched with vitamin A in the amount of 25-30% of the daily requirement and vitamin E in the amount of 0.03-0.05% is used as a vitamin complex.ukмайонезвітамінидобова потребаmayonnaisevitaminsdaily requirementкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівСпосіб виробництва майонезного продукту з вітамінами (Патент на корисну модель №155144)Patenthttps://orcid.org/0000-0002-1758-4669http://orcid.org/0000-0002-5157-9150