Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінами (Патент на корисну модель №155144) - Носенко, Тамара Тихонівна; Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович; Танчик, Ренат Сергійович (My University, 2024)
Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінами включає підготовку рецептурних компонентів, змішування олійної фази, що містить олію рафіновану дезодоровану з вітамінним комплексом, до складу якого входить природний вітамін Е, і водної фази із смаковими інгредієнтами в присутності емульгатора і стабілізатора, та гомогенізацію утвореної емульсії. При цьому як вітамінний комплекс використовують олійну фазу, збагачену вітаміном А в кількості 25-30 % від добової потреби та вітаміном Е в кількості 0,03-0,05 %.

The method of production of a mayonnaise product with vitamins includes preparation of recipe components, mixing of an oil phase containing refined deodorized oil with a vitamin complex, which includes natural vitamin E, and an aqueous phase with flavor ingredients in the presence of an emulsifier and stabilizer, and homogenization of the resulting emulsion. At the same time, an oil phase enriched with vitamin A in the amount of 25-30% of the daily requirement and vitamin E in the amount of 0.03-0.05% is used as a vitamin complex.
Keywords: майонез; вітаміни; добова потреба; mayonnaise; vitamins; daily requirement; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів