Підвищення харчової цінності хліба - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Руденко, Владислав (My University, 2018)
Досліджено вміст біологічно цінних нутрієнтів у борошні амаранту та амілопектиновому просі. Визначено вплив додавання композиції збагачувачів: борошна амаранту та амілопектинового проса до рецептури житньо-пшеничного хліба на якісні показники готового продукту. Досліджено, що внесення збагачувачів у кількості 20 % підвищує харчову цінність готових виробів, покращує їх показники якості. The content of biologically valuable nutrients in amaranth flour and amilopectin broth was investigated. The influence of adding the composition of the enrichers: amaranth flour and amylopectin millet to the rye-wheat bread formula on the qualitative indices of the finished product has been determined. It was investigated that the addition of enrichers in the amount of 20% increases the nutritional value of finished products, improves their quality indices.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів