Бюджетне фінансування сільського господарства в Україні - Захожай, Костянтин Валерійович; Кравченко, Ірина Йосипівна (My University, 2019)
У статті досліджуються проблеми фінансування АПК, наголошується на тому, що дана галузь є загальноекономічною та соціально значущою, тому відповідна допомога повинна бути безповоротною і постійною. Також у публікації визначаються пріоритетні форми державної підтримки вітчизняного сільського господарства: пряма, що передбачає надання субсидій на сільськогосподарське виробництво і матеріально-технічні ресурси; умовно-пряма, що спрямована на зміцнення промислового потенціалу і позицій на споживчому ринку через опосередковані форми для забезпечення сприятливих організаційно-економічних умов функціонування аграрного сектору; непряма, що полягає у здійсненні закупівель сільгосппродукції і продовольства для державних потреб, регулюванні виробничого ринку за допомогою проведення товарних інтервенцій із зерном, захисті економічних інтересів товаровиробників при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності в сфері АПК.
Keywords: агропромисловий комплекс; форми державної підтримки; бюджетне фінансування; formed support; agro-industrial sector; budget financing; кафедра обліку і аудиту