Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаМудрак, Тетяна ОмелянівнаРоманова, Зоряна Миколаївна2012-09-142012-09-142010Карпутіна, М. Ультразвукова обробка в харчових технологіях / М. Карпутіна, Т. Мудрак, З. Романова // Харчова і переробна промисловість. - 2010. - № 1. - С. 26-27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2566З метою інтенсифікації багатьох технологічних процесів різних галузей агропромислового комплексу використовується ультразвукова обробка середовищ. Її застосування дозволяє скорочувати час процесів екстракції, емульгування, освітлення, миття тощо. Пропонується застосовувати ультразвукове оброблення замісів з крохмалевмісної сировини з метою інтенсифікації процесів підготовки сировини до зброджування та покращення показників сусла і бражки.With the purpose of intensification of many technological processes of different industries of agroindustrial complex ultrasonic machining of environments is used. Ultrasonic machining of environments use allows to shorten time of processes of extraction, emulsifications, lighting up, washings and other. The use of ultrasonic treatment of kneading is offered from raw material which contains starch. Ultrasonic treatment intensifies the processes of preparation of raw material to attenuation and improvement of indexes of nourishing environment and distillers.otherультразвукова обробкаultrasonic machiningкрохмалевмісна сировинабражкаraw material which contains starchdistillersкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваУльтразвукова обробка в харчових технологіяхArticle