Модернізація транспортно-розподільчої системи пресу бурякового жому - Коваленко, Наталія; Бабко, Євген Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович (My University, 2022)
Сучасний стан техніки і технології вітчизняного цукрового виробництва не забезпечує достатньої повноти вилучення сахарози з буряка, високоефективну вапняно-вуглекислотну очистку та комплексне перероблення вторинних продуктів (жом, патока), внаслідок чого знижується ресурсо- та енергоефективність виробництва. Сучасний підхід до екстрагування сахарози включає глибоке пресуванням жому.
Keywords: модернізація; modernization; прес; press; жом; pulp; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування