Імітаційне моделювання процесу перемішування компонентів фармацевтичних засобів у реакторах - Грібанов, Максим Євгенійович; Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанова, Олена Ігорівна (My University, 2024)
Найбільш складною і відповідальною ділянкою біотехнологічного виробництва є стадія біосинтезу, метою якого є отримання максимальної кількості цільового продукту у межах генетично детермінованих властивостей біологічних агентів, за рахунок оптимізації факторів фонового штучно створеного оточуючого середовища. Таким чином, модернізація заводів з виробництва реакційних мас шляхом встановлення якірних мішалок з лопатями, які встановлюються під кутом над основним робочим органом дає певні переваги. Внаслідок модернізації процес перемішування посилився

The most complex and responsible area of biotechnological production is the stage of biosynthesis, the purpose of which is to obtain the maximum amount of the target product within the genetically determined properties of biological agents, due to the optimization of background factors of the artificially created environment. Thus, modernization of factories for the production of reaction masses by installing anchor stirrers with blades, which are installed at an angle above the main working body, gives certain advantages. As a result of modernization, the mixing process has increased
Keywords: фармацевтична галузь; перемішування; реактор-змішувач; pharmaceutical industry; mixing; reactor-mixer; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв