Фракційний складі деякі фізичні характристики нерухомого шару зерна тритикале - Дмитрук, Євген Адамович; Любич, Віталій Володимирович; Новіков, Володимир Вікторович (My University, 2015)
Зерно тритикале в повній мірі може задовольнити сучасну потребу розширення асортименту готової продукції, вимоги до екологічної безпеки, зниження собівартості й витрат на виробництво. Але попри зростання попиту на нову сировину, потенціал тритикале залишається нерозкритим. Одним із способів раціонального зберігання та використання зерна є вивчення його фракційного складу. Щільність укладання зернової маси тритикале озимого та забезпечення її повітрям істотно не залежить від геометричних розмірів зернівки. Проте площа зовнішньої поверхні зернівки тритикале озимого істотно залежить від її розмірів. Виведені рівняння регресії надають можливість визначати площу зовнішньої поверхні зернівки тритикале озимого з урахуванням фракційного складу.
Keywords: тритикале; об’єм повітря; площа поверхні; щільність укладання; triticale; air volume; surface area; packing density