Махмудов, Артур МамедовичБандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна2022-05-252022-05-252022Махмудов, А. Дослідження вмісту молочнокислих бактерій в кисломолочному десерті / Артур Махмудов, Ульяна Кузьмик // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень – травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 247https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37509Досліджено загальну чисельність молочнокислих бактерій, які складаються з біфідо- і лактобактерій. Таке поєднання бактерій є симбіозом, так як кожна з них підсилює дію одна одної. Встановлено, що на 9 добу зберігання кисломолочного десерту чисельність бактерій становила 1,0 108 КУО/г. Таким чином, результати проведених досліджень можуть бути використанні для контролю якості кисломолочних продуктів.кисломолочний десертмолочнокислі бактеріїсублімовані фруктикафедра технології молока і молочних продуктівДослідження вмісту молочнокислих бактерій в кисломолочному десертіThesis