Дослідження вмісту молочнокислих бактерій в кисломолочному десерті - Махмудов, Артур Мамедович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2022)
Досліджено загальну чисельність молочнокислих бактерій, які складаються з біфідо- і лактобактерій. Таке поєднання бактерій є симбіозом, так як кожна з них підсилює дію одна одної. Встановлено, що на 9 добу зберігання кисломолочного десерту чисельність бактерій становила 1,0 108 КУО/г. Таким чином, результати проведених досліджень можуть бути використанні для контролю якості кисломолочних продуктів.
Keywords: кисломолочний десерт; молочнокислі бактерії; сублімовані фрукти; кафедра технології молока і молочних продуктів