Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаРоманова, Зоряна МиколаївнаМаринченко, Віктор ОпанасовичНосенко, Володимир Єрофійович2013-02-272013-02-272006Фізичні методи обробки сировини / М. В. Карпутіна, З. М. Романова, В. О. Маринченко, В. Є. Носенко // Харчова і переробна промисловість. – 2006. - № 6. - С. 24-25.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6611В роботі показано, що при виробництві етанолу використання ультразвукової обробки замісів крохмалевмісної сировини перед термофермент ативною обробкою дає змогу на 1 годину скоротити тривалість процесу і на 20-30% зменшити кількість ферментного препарату.It was shown that using of ultrasonic treatment of starch containing raw material mixture before thermoenzymatic treatment during ethanol production gave possibility 1 our decrease of process duration and 20-30 % decrease of enzyme quantity.otherгідролізетанолультразвукферментні препаратиhydrolysisethanolultrasoundenzymeкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра фізикиФізичні методи обробки сировиниArticle