Фізичні методи обробки сировини - Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Маринченко, Віктор Опанасович; Носенко, Володимир Єрофійович (My University, 2006)
В роботі показано, що при виробництві етанолу використання ультразвукової обробки замісів крохмалевмісної сировини перед термофермент ативною обробкою дає змогу на 1 годину скоротити тривалість процесу і на 20-30% зменшити кількість ферментного препарату.

It was shown that using of ultrasonic treatment of starch containing raw material mixture before thermoenzymatic treatment during ethanol production gave possibility 1 our decrease of process duration and 20-30 % decrease of enzyme quantity.
Keywords: гідроліз; етанол; ультразвук; ферментні препарати; hydrolysis; ethanol; ultrasound; enzyme; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра фізики та професійної безпеки