Перспективи та безпечність використання насіння білого люпину для виробництва харчових продуктів - Головченко, Оксана Володимирівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бондар, Наталія Петрівна (My University, 2004)
У статті представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень безпечності використання продуктів переробки бобових в процесі приготування хлібобулочних виробів. Проведено визначення активності інгібіторів протеолітичних ферментів – трипсину та хемотрипсину в борошні та солодах люпину, гороху та готових виробах з добавками цих продуктів. The article presents the results of theoretical and experimental studies concerning safety using of lupin products in bakery product production. The activity of proteolytic enzyme inhibitors such as trypsin and hemotrypsin of lupin malt, pea malt and finished products with the addition of these products has been determined.
Keywords: білий люпин; солод люпину; хлібобулочні вироби; white lupin; lupin malt; bakery products; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра готельно-ресторанної справи