Збаровська, Анастасія ЮріївнаБобель (Зінченко), Інна Миколаївна2024-08-142024-08-142020Збаровська, А. Удосконалення технології зернових снеків та застосування бобів маш як основної сировини при її виробництві / А. Збаровська, І. Зінченко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2-3 квітня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч.1. – С. 131https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44340Вперше експериментально розроблено рецептуру низькокалорійних снеків з бобів маш з підвищеною біологічною цінністю. Встановлено оптимальні параметри процесу термічного оброблення, досліджено його вплив на біохімічні зміни складових продукту. Доведено, що снеки із машу характеризуються високою біологічною цінністю та низькою калорійністю. Досліджено вплив різних видів пакувальних матеріалів на гігроскопічні властивості та міцність снеків із машу протягом зберігання, встановлено гарантійні терміни зберігання продукції.The recipe of low-calorie snacks made from mung beans with increased biological value was developed for the first time. The optimal parameters of the thermal treatment process were determined, and its influence on the biochemical changes of the product components was studied. It was proved that mung bean snacks are characterised by high biological value and low calorie content. The influence of different types of packaging materials on the hygroscopic properties and durability of mung bean snacks during storage was investigated, and the warranty shelf life of the products was established.ukзернові снекинизькокалорійні снекибоби машбіологічна цінністьcereal snackslow-calorie snacksmung beansbiological valueкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівУдосконалення технології зернових снеків та застосування бобів маш як основної сировини при її виробництвіThesishttps://orcid.org/0000-0002-6334-4789