Удосконалення технології зернових снеків та застосування бобів маш як основної сировини при її виробництві - Збаровська, Анастасія Юріївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна (My University, 2020)
Вперше експериментально розроблено рецептуру низькокалорійних снеків з бобів маш з підвищеною біологічною цінністю. Встановлено оптимальні параметри процесу термічного оброблення, досліджено його вплив на біохімічні зміни складових продукту. Доведено, що снеки із машу характеризуються високою біологічною цінністю та низькою калорійністю. Досліджено вплив різних видів пакувальних матеріалів на гігроскопічні властивості та міцність снеків із машу протягом зберігання, встановлено гарантійні терміни зберігання продукції.

The recipe of low-calorie snacks made from mung beans with increased biological value was developed for the first time. The optimal parameters of the thermal treatment process were determined, and its influence on the biochemical changes of the product components was studied. It was proved that mung bean snacks are characterised by high biological value and low calorie content. The influence of different types of packaging materials on the hygroscopic properties and durability of mung bean snacks during storage was investigated, and the warranty shelf life of the products was established.
Keywords: зернові снеки; низькокалорійні снеки; боби маш; біологічна цінність; cereal snacks; low-calorie snacks; mung beans; biological value; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів