Деформація рідкого в’язкого тіла під дією сил поверхневого натягу - Зінькевич, Олексій Петрович; Білоносов, С. М. (My University, 2001)
В статті розглядається алгоритм розрахунку деформації округленого контуру під дією сил поверхневого натягу використовуючи гідродинамічні потенціали. Встановлено, що округлений контур деформується в коло, виконуючи затухаючі коливання навколо положення рівноваги. The paper considers an algorithm for calculating the rounded contour deformation under the action of surface tension forces using hydrodynamic potentials. Established that the rounded contour is deformed in a circle, performing damped oscillations around the equilibrium position.
Keywords: в’язке тіло; поверхневий натяг; рухомий контур; кроки по часу; дискретизація контуру; astringent body surface tension; rolling contour; step by time sampling circuit; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.