Захисні функції поверхнево-активних речовин Nocardia Vaccinii IMB B-7405 - Панасюк, Катерина Вікторівна (My University, 2013)
Поверхнево-активні речовини, синтезовані N. vaccinii IMB B-7405, захищають клітини продуцента від токсичного впливу катіонів Cu2+ (1,5-2,5мМ) і Cd2+ або Pb 2+ (0,1-0,5мМ). За присутності ПАР виживання клітин N. vaccinii IMB B-7405 було на 10 - 47% вищим, ніж без ПАР.
Keywords: Nocardia vaccinii IMB В-7405; heavy metals; важкі метали; тяжелые металлы