Дослідження тепломасообмінних процесів, що відбуваються при випіканні кексу на лактитолі - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Лазоренко, Наталія Петрівна (My University, 2008)
В статті розглянуто вплив цукрозамінника лактитолу на кінетику та динаміку тепломасообмінних процесів, які відбуваються під час термообробки кексів. Визначено оптимальні параметри ведення технологічного процесу випікання кексів. Досліджено кінетику зміни температури центральних та поверхневих шарів кексів на цукрі білому та лактитолі, визначено ріст заготовки в процесі випікання.
Keywords: цукрозамінник лактитол; сахарозаменитель лактитол; laktitol sweetener; пребіотик; кекс; кінетика та динаміка тепломасообмінних процесів; пребиотик; кинетика и динамика тепломассообменных процессов; prebiotic; cake; kinetics and dynamics heat and mass; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів