Класичний прагматизм як невід’ємна складова американської філософії права - Кравченко, Сергій Сергійович (My University, 2011)
У статті здійснюється аналіз філософсько-правової думки стосовно ролі класичного прагматизму у розвитку американської філософії права, а також визначається значення цієї течії для розвитку української філософсько-правової думки. Зокрема, автор дає визначення прагматизму як філософської течії. In article analysis of philosophy’s law ideas about role classic pragmatism in development of American philosophy of law and determines value this flow for development of Ukrainian philosophy’s law ideas.
Keywords: прагматизм; філософія права; знання; законність; людина; особистість; philosophy of law; pragmatism; knowledge; legality; man; personality; кафедра гуманітарних дисциплін