Діджиталізація соціально-економічного розвитку: можливі ризики та загрози - Швед, Тетяна Володимирівна (My University, 2024)
Цифрова трансформація змінює бізнес-моделі, створює нові канали комунікації, підвищує ефективність виробництва та сприяє глобальній інтеграції. Водночас діджиталізація супроводжується низкою ризиків: цифровою нерівністю, нерівномірним доступом до технологій, кіберзагрозами, можливими втратами робочих місць і посиленням ринкової концентрації.Раціональний розвиток цифрової економіки має забезпечити рівні можливості, підтримку інновацій і підвищення конкурентоспроможності у глобальному середовищі.
Keywords: кафедра економічної теорії; діджиталізація; глобальна економіка; цифрова трансформація