Шаповаленко, Олег ІвановичКорж, Тамара ВолодимирівнаФурманова, Юлія ПетрівнаЯнюк, Тетяна ІванівнаГрегірчак, Наталія Миколаївна2012-04-042012-04-042011Сучасні ¬¬підход謬¬ у виробництві круп’яних продуктів швидкого приготування ¬¬/ О. І.Шаповаленко, Т. В. Корж, Ю. П. ¬¬Фурманова, Т. І.¬ Янюк, Н. М. Грегірчак // Вісник харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. – 2011. – Вип. 119. – Режим доступу : https://khntusg.com.ua/node/1060https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/726В статті розглянуто сучасні методи обробки зернової сировини в процесі виробництва продуктів швидкого приготування. Проаналізовано різні способи теплового оброблення: новітні і традиційні. Розглянуто переваги і недоліки технології виробництва варено-сушених круп. Наведено результати досліджень, щодо оброблення зерна гречки у електромагнітному полі надвисоких частот (ЕМП НВЧ). The article deals with modern methods of raw grain treatment in the process of instant food production. Different heat treatment methods are analyzed: up-to-date and conventional. Advantages and disadvantages of manufacturing technique of boiled-dried cereals are examined. The research results concerning buckwheat processing in the superhigh frequency electromagnetic field (SHF EMF) are provided.технологічні характеристикиЕМП НВЧtechnological characteristicsSHF EMFкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології зберігання і переробки зернакафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСучасні підходи у виробництві круп’яних продуктів швидкого приготування