Сучасні підходи у виробництві круп’яних продуктів швидкого приготування - Шаповаленко, Олег Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Фурманова, Юлія Петрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Грегірчак, Наталія Миколаївна (My University, 2011)
В статті розглянуто сучасні методи обробки зернової сировини в процесі виробництва продуктів швидкого приготування. Проаналізовано різні способи теплового оброблення: новітні і традиційні. Розглянуто переваги і недоліки технології виробництва варено-сушених круп. Наведено результати досліджень, щодо оброблення зерна гречки у електромагнітному полі надвисоких частот (ЕМП НВЧ). The article deals with modern methods of raw grain treatment in the process of instant food production. Different heat treatment methods are analyzed: up-to-date and conventional. Advantages and disadvantages of manufacturing technique of boiled-dried cereals are examined. The research results concerning buckwheat processing in the superhigh frequency electromagnetic field (SHF EMF) are provided.
Keywords: технологічні характеристики; ЕМП НВЧ; technological characteristics; SHF EMF; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології зберігання і переробки зерна; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції