Новітня технологія оздоблювального напівфабрикату із застосуванням пюре з горобини та геланової камеди - Сивній, Іванна Іванівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2015)
Одним з пріоритетних напрямків кондитерської галузі є створення нового асортименту виробів, збагачених поліфункціональними комплексами, зокрема, вітамінами, макро - та мікронутрієнтами, подовженим терміном придатності. Завдяки багатому комплексу біологічно активних речовин плоди горобини звичайної знайшли широке застосування в народній медицині як полівітамінний засіб при авітамінозах. Впровадження новітньої технології дозволило збагатити заварної білковий крем біологічно-активними речовинами, покращити його споживчі властивості та подовжити термін придатності. One of the priorities of the confectionery industry is creating a new range of products enriched polyfunctional complex, including vitamins, macro - and micronutrients, long shelf life. With its rich set of biologically active substances mountain ash fruits are widely used in folk medicine as a remedy for beriberi multivitamin. The introduction of new technology has allowed to enrich custard cream protein biologically active substances improve consumer properties and extend shelf life.
Keywords: напівфабрикат; горобина; пюре; новітня технологія; cake mix; rowan; puree; new technology; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів