Компактний пневматичний модуль (Патент на винахід № 108388 ) - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна; Бабич, Юрій Анатолійович (My University, 2015)
Компактний пневматичний модуль, що містить корпус з центральним повздовжнім пазом та прорізом, в якому розміщений поршень безштокового циліндра механічно з'єднаний з кареткою через повздовжній паз, який відрізняється тим, що в корпусі додатково розташовані два повздовжні діаметрально один до одного прорізи для штокових циліндрів двосторонньої дії, штоки яких пов'язані з торцевою планкою, з торцевих сторін корпус обмежений кришками, які мають канали подачі повітря в порожнини циліндрів. A compact pneumatic module comprising a housing with a central longitudinal groove and a slot in which the piston of the bezpitkovy cylinder is mechanically connected to the carriage through a longitudinal groove, which is characterized in that there are additionally located two longitudinal, diametrically perpendicular slots for billet cylinders actions, whose stocks are connected with the end plate, the ends of the body is limited to the covers, which have air supply channels in the cavity of cylinders.
Keywords: кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; корисна модель; пневматичний; модуль; useful model; pneumatic; module