Parkhomenko, AnastasiaMukoid, Roman2024-04-292024-04-292020Parkhomenko, A. Influence of buckwheat malt on beer properties / A. Parkhomenko, R. Mukoid // Student in bucovina : abstracts of the International conference for students, 18 december 2020. – Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2020 – P. 50.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42986The prospects of using buckwheat malt for the production of low-gluten beer are shown. Gluten is absent in such cereals as buckwheat and rice, and in other cereals the amount of gluten is: corn 80 ppm, barley 151 ppm, wheat 162 ppm. Therefore, for the preparation of low-gluten beer buckwheat malt and barley malt are recommendedПоказано перспективність використання гречаного солоду для виробництва низькоглютенового пива. Клейковина відсутня в таких крупах, як гречка і рис, а в інших крупах кількість клейковини становить: кукурудза 80 ppm, ячмінь 151 ppm, пшениця 162 ppm. Тому для приготування пива з низьким вмістом клейковини рекомендується використовувати солод гречаний і ячміннийenкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваячміньпивогречкаклейковинасолодсуслоbarleybeerbuckwheatglutenmaltwortInfluence of buckwheat malt on beer propertiesThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484