Перспективи використання клітковини насіння гарбуза в технології хлібопечення - Геращенко, Н. І.; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Федорова, Тетяна Олексіївна (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню впливу клітковини на показники якості хліба та збереження його свіжості в процесі зберігання. Встановлено, що додавання клітковини насіння гарбуза при замісі тіста підвищує харчову цінність виробів, збагачуючи їх білком, вітамінами та мінеральними речовинами, а також сповільнює їх черствіння. The article investigates the impact fiber quality parameters in food freshness and safety during storage. It was established that the addition of fiber in pumpkin seeds dough increases the nutritional value of products, enriching them with protein, vitamins and minerals, as well as slowing them staling.
Keywords: клітковина; гарбуз; кислотність; черствіння; харчові волокна; dietary fiber; cellulose; pumpkin; acidity; staling; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів