Геращенко, Н. І.Фалендиш, Наталія ОлексіївнаФедорова, Тетяна Олексіївна2015-05-192015-05-192015Геращенко, Н. І. Перспективи використання клітковини насіння гарбуза в технології хлібопечення / Н. І. Геращенко, Н. О. Фалендиш, Т. О. Федорова // Хранение и переработка зерна. – 2015. – № 1 (190). – С. 50-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20477Стаття присвячена дослідженню впливу клітковини на показники якості хліба та збереження його свіжості в процесі зберігання. Встановлено, що додавання клітковини насіння гарбуза при замісі тіста підвищує харчову цінність виробів, збагачуючи їх білком, вітамінами та мінеральними речовинами, а також сповільнює їх черствіння. The article investigates the impact fiber quality parameters in food freshness and safety during storage. It was established that the addition of fiber in pumpkin seeds dough increases the nutritional value of products, enriching them with protein, vitamins and minerals, as well as slowing them staling.uk-UKклітковинагарбузкислотністьчерствінняхарчові волокнаdietary fibercellulosepumpkinaciditystalingкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПерспективи використання клітковини насіння гарбуза в технології хлібопеченняArticle